Ajax zet Real Madrid te kijk

Britons are never more comfortable than when talking about the weather.John Smith, Flickr.

Wat een onmogelijke opgave leek, bleek uiteindelijk een eenvoudige klus: Ajax poetste een 1-2 nederlaag in eigen huis binnen luttele 18 minuten weg. Door doelpunten van Ziyech en Neres waren de rollen omgedraaid en was Real Madrid opeens de ploeg die een achterstand om moest buigen en daarom uiteraard moest scoren.

Uiteraard komt bij iedere overwinning een dosis geluk om de hoek kijken. Vroeg in de wedstrijd kopte Varane de bal uitstekend in en liet hij Ajax-goalie André Onana volslagen kansloos. Gelukkig voor de doelman én voor Ajax bracht de deklat redding. En ook bij een 0-2 stand had Ajax het nodige geluk toen het stiftje van Gareth Bale voor de Madrilenen op de paal belandde.

Neem niet weg dat Ajax in de tweede helft de baas op het veld was. Waar Tadic al op schitterende wijze een assist had gegeven, na een heuse ‘Zidane’ schoot hij na een schitterende aanval met een prachtig schot de bal hard in de kruising. Madrid leek even later de spanning in de wedstrijd terug te brengen met een tegendoelpunt via Asensio. Lasse Schöne deed, met een schitterende vrije trap, echter alle Madrileense hoop vervliegen.